Zawód Sommelier

Kategoria:
Wydawnictwo: WIG PRESS
Okładka: miękka
stron: 156

50,40 

Czas wysyłki: Towar tymczasowo niedostępny

Podziel się ze znajomymi:

Opis

Sommelier

to człowiek odpowiedzialny za dobór wina do potraw i serwis wina w restauracji. Zawód to w Polsce wciąż mało rozpowszechniony. Tymczasem dobry sommelier to często prawdziwy artysta i skarb w rękach restauratora.

Podręcznik ów ma pomóc młodym ludziom w zdobyciu podstaw zawodu i przekonać ich, że praca z winem może być z jednej strony fascynującą przygodą, z drugiej źródłem poważnych zysków.

O autorze

Tomasz Prange-Barczyński (ur. 1969): dziennikarz, krytyk i konsultant winiarski, jeden z założycieli Magazynu WINO, a od 2005 roku jego redaktor naczelny. Autor audycji radiowych o tematyce winiarskiej w Radio PIN 102FM i reportaży telewizyjnych. Sędzia w konkursach winiarskich Vinitaly, Best of Riesling, Vinagora, Vini da Pesce.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Zawód Sommelier”