Destylaty alkoholowe. Wytwarzanie, teoria i praktyka

Kategoria:
Wydawnictwo: Borus
Okładka: Twarda
stron: 224
Wymiary: 27 cm x 22 cm

74,90 

Czas wysyłki: Towar tymczasowo niedostępny

Podziel się ze znajomymi:

Opis

Pierwsza na rynku polskim
Książka o wyrobie wysokogatunkowych
destylatów alkoholowych z owoców
i roślin użytkowych.

„Destylaty alkoholowe. Wytwarzanie,
teoria i praktyka”
to książka Josefa
Pischla uznanego w Austrii fachowca w tej
dziedzinie. Na niemieckojęzycznym rynku
wydawniczym jest obowiązkową lekturą
dla wszystkich, którzy interesują się tą
tematyką, o czym świadczy fakt sprzedaży
ponad 180 tys. egzemplarzy.

Najobszerniejsza i najbardziej
udana książka na temat wyrobu
napojów spirytusowych z owoców
w drodze destylacji.

– Dokładny opis surowców

– Znaczenie i właściwości drożdży
czystych kultur

– Fermentatory i dbałość o ich stan

– Sporządzanie nastawu i zacieru

– Fermentacja alkoholowa

– Destylacja nastawu i zacieru

– Oznaczanie poziomu alkoholu

– Ustalanie mocy trunku

– Klarowanie, filtry i filtracja

– Destylaty specjalne

– Przechowywanie

– Destylatory proste i kolumnowe

– Omówienie procesów odpędu alkoholu
w aparatach z kolumną i bez kolumny.

Aneks autorstwa Petera Jägera dotyczy
zacierania, fermentacji i odpędu

destylatów zbożowych.

Książka dopracowana
i dostosowana do polskich realiów.

_ Sytuacja prawna

_ Polskie fachowe słownictwo

_ Polskie odpowiedniki i zamienniki

_ Akcesoria

_ Bogato ilustrowane

„Destylaty alkoholowe. Wytwarzanie,
teoria i praktyka”
łączy praktyczną stronę
podręcznika z elegancją albumu.
Format 21×25,5 cm, druk w czterech
kolorach na wysokogatunkowym papierze,
elegancka obwoluta, podkreślają
wyjątkowość tej publikacji.

Idealna na prezent.

Wstęp: Robert Makłowicz i Piotr Bikont

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Destylaty alkoholowe. Wytwarzanie, teoria i praktyka”